Hjælp til at lave en slægtsbog
De fleste slægtsforskere starter med at søge efter forfædre til sig selv. Senere kommer interessen for at finde efterkommere af en af forfædrene. Efter at have fundet alle disse oplysninger får mange med tiden lyst til at lave en slægtsbog. Forud for det at skrive slægtsbøger ligger altså en masse slægtsforskning. Derfor starter de færreste med at bestille en slægtsbog. I stedet udbygges slægtstræet bid for bid i løbet af mindre projekter. Når du synes, at der er nok oplysninger, kan alle delene sammensættes til en slægtsbog.
Formålet med en slægtsbog
Formålet med en slægtsbog er at bevare familiens historie og minder for fremtidige generationer. Omfanget af en slægtsbog afhænger af familiens ønsker, men typisk indeholder en slægtsbog oversigter over slægtens medlemmer (ofte i form af slægtstavler) og dybdegående slægtshistorie og biografier, så læseren får en forståelse for forfædrenes liv.
Timeforbrug til slægtsbøger
Det kræver mange timers arbejde at lave en spændende slægtsbog, fordi relevante dokumenter, billeder og historier om familien indsamles fra mange forskellige kilder på arkiver og i private samlinger. Udarbejdelse af en slægtsbog er typisk et samarbejde mellem mig, dig og måske andre af dine familiemedlemmer, som har fotografier, historier og kilder til slægtsbogen.
Slægtsbøger og privatlivets fred
Anekdoter om familiemedlemmer er gode at have med i en slægtsbog. De kommer typisk fra dine egne minder og fra interviews med dine slægtninge, men du skal vide, at jeg ikke kontakter dine familiemedlemmer for at få oplysninger fra dem uden dit og deres samtykke.
Jeg respekterer privatlivets fred. Det betyder blandt andet, at jeg ikke udarbejder en slægtsbog med oplysninger om nulevende personer med det formål at udgive slægtsbogen, medmindre de nulevende personer giver samtykke til, at deres oplysninger må være med i slægtsbogen.
Trykt, printet eller digital slægtsbog
Du bestemmer, hvilket format slægtsbogen skal have. Den billigste løsning er at lave en digital slægtsbog, f.eks. som en PDF. Det gør det nemt at dele bogen med slægtninge i hele landet. Mange foretrækker dog at læse længere tekster på skrift.
Din slægtsbog behøver ikke være en trykt, indbundet bog. Et godt alternativ er at printe bogen, tilføje en stiv for- og bagside og sætte det hele sammen med en klemryg eller spiralryg. Jeg kan hjælpe dig uanset hvilken fremgangsmåde du ønsker.
Få hjælp til at skrive din slægtsbog
Jeg kan hjælpe med hele processen, både forskningen, lave slægtstavler, skrive biografier, opsætning af slægtsbogen og tryk eller print. Hvis du selv vil stå for dele af arbejdet, gør du selvfølgelig det. Før jeg går i gang, beslutter vi omfanget af mit arbejde.
Hvis du gerne vil vide mere om, hvordan jeg kan hjælpe dig med din slægtsbog, kan du bestille en gratis, uforpligtende forundersøgelse.